Odgovori na to temo
  


Pridružen/-a: 19.06. 2009, 05:58
Prispevkov: 139
Kraj: Celje
Odgovori s citatom
Ker sem že prejšnji teden ,,zahinavla" in nisem nič tule gor napisala,je danes res zadnji čas,da vam zaupam naš jedilnik Very Happy

Ponedeljek:Mesna lazanja in regratova solata(tudi mi obožujemo regrat)
Torek:Pasulj z malo mesa in kruh
Sreda:Puranja rižota z veliko zelenjave in solata iz rdeče pese
Četrtek:Špinača iz mladih kopriv,pire krompir,jajčka na oko(moj dragi pa dobi zraven pečeno hrenovko,ker zanj brez mesa pri nas ni kosila Very Happy Confused )
Petek:Zelenjavna juha in palačinke iz polnozrnate moke
Sobota :Tunine testenine in solata
Nedelja:Mešno na žaru(žal bo žar na pultu v kuhinji ) Very Happy ,mlad krompirček pečen v pečici,mešana solata(paradižnik,paprika,čebula,kumare,nariban korenček,.....)

No,fajn kuhajte in dober tek! Very Happy Very Happy
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom malasissy Pošlji zasebno sporočilo
  


Pridružen/-a: 22.06. 2009, 12:06
Prispevkov: 401
Kraj: okolica Ljubljane
Odgovori s citatom
PONEDELJEK: včeraj smo jedli široke rezance z praženimi drobtinami in regratova solata

TOREK: danes bomo imeli osličev file s koromačem (spečem kar v pečici v foliji), pečen mlad krompir in zelena solata

SREDA: sojina musaka in motovilec

ČETRTEK: testenine s sladko kislo omako, zelena solata

PETEK: puranji zrezek z blitvo in korenčkom, solata iz stročjega fižola (je še v skrinji)

SOBOTA: hrenovke pečene na žaru in krompirjeva solata

NEDELJA: golaževa juha, vložene kisle kumarice in kisle paprike, kruh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom dada Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
  


Pridružen/-a: 09.06. 2011, 15:03
Prispevkov: 127
Kraj: Murska Sobota
Odgovori s citatom
Slivova pita

Testo za pito:
250 g moke
60 g sladkorja
80 g margarine ali masla
1/2 pecilnega
1 vanili sladkor
1 jajce
mleko po potrebi

Omesiš testo in ga daš v hladilnik za najmanj pol ure....Testo je lahko v hladilniku tudi čez noč,
če si dan prej omesite, da ni preveč dela naenkrat. Mesite lahko tudi v avtomatu za peko kruha
(moja varianta), če ima funkcijo samo gnetenje.

Posip:
200 g moke
170 g sladkorja
200 g margarine ali masla
2 vanili sladkorja

V grobem omesiš, ampak ne v celoto, samo toliko da se snovi premešajo in nastanejo manjše grudice.

Slive:
Rabiš približno 1,5 kg sliv. Slive prerežeš na polovici toliko, da jih izkoščičiš, na eni strani naj se obe polovici držita skupaj.
Ti dve polovici še zarežeš toliko, da se sliva razpre. Tako dobiš četrtinke, ki se držijo skupaj.

Testo razvaljaš in daš v pekač za pite, tako, da je testo tudi po obodu pekača (ne samo na dnu).
Posipaš z drobtinami toliko, da je testo na dnu pokrito.
Slive zlagaš stoje okrog in okrog (v krogu) tako dolgo, da napolniš pekač. Slive naj čvrsto stojijo, luknje zapolniš s kako četrtinko slive.
Posipaš z sladkorjem (količina odvisna od kislosti sliv) ter posipaš s cimetom.
Na koncu po slivah potreseš posip.

Pita naj se peče 45-60 min na 180 stop. / odvisno od vaše pečice
Na vrhu naj bo zlatorumena .
Ko bo pečena je ne pokrivajte...naj se ohladi odkrita...vsaj toliko, dokler še iz nje gre para...
pita bo zato zgoraj lepo hrustljava....

Upam, da nisem kaj izpustila in da nisem preveč zakomplicirano opisala postopek..

Še eno fino kavica pa dober tek !

_________________
Petra
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom hajdinjak Pošlji zasebno sporočilo
  


Pridružen/-a: 19.06. 2009, 05:58
Prispevkov: 139
Kraj: Celje
Odgovori s citatom
Peterca super si ,da si napisala recept,to moram poskusit,ker obožujem slive,...
Ti javim kako je uspelo,.... Very Happy
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom malasissy Pošlji zasebno sporočilo
  


Pridružen/-a: 09.06. 2011, 15:03
Prispevkov: 127
Kraj: Murska Sobota
Odgovori s citatom
Paradižnikova omaka s papriko in bučkami

2 večji bučki ali več, če so manjše
2 kg paradižnika
1 kg paprike
2 čebuli
olivno olje
1 vejica rožmarina
svežo baziliko
sveži origano
2 žlici kisa za vlaganje
sol po okusu

Popražiš nasekljano čebulo in česen, dodaš papriko in narezane bučke, ki si jih predhodno vsolila, da so spustile vodo.
Na koncu dodaš paradižnik in vse skupaj kuhaš. Dodaš sol in kis.

Jaz sem dodala še malenkost korenčka, narezanega majhne koščke.
Paradižnik sem pred uporabo potopila v krop, da sem ga zlahka olupila in narezala - če imate vzamite podolgovat paradižnik, ker ima zelo malo vode in semen (taki paradižnik, ki je po navadi naslikan na konzervah s pelati - podoben špičasti papriki), se zares lepo razkuha v mezgo.

To se kuha približno 15 min, oz dokler se zelenjava ne zmehča - po vašem okusu. Jaz kuham malo dlje, dokler se bučke lepo ne zmehčajo, pa seveda ko je korenček mehak.

Na koncu, ko je omaka skuhana in lonec odstavite, dodajte nasekljane začimbe, premešajte in polnite kozarčke.
S to količino sem napolnila 6 srednje velikih kozarcev.

Omako uporabljam za špagete, odlična s parmezanom.
Lahko služi tudi namesto pelatov na pico.

Ker sem jo za ozimnico delala prvič, sem dala 5 kozarcev v hladilnik enga pa pustila v kleti pri ozimnici, ker ne vem, kako se bo obnašalo.
Bomo videli. Po navadi smo vso zelenjavo pozimi kupovali in delali svežo omako, samo okus te omake iz domače zelenjave in tiste, ki jo kupiš....ni primerjave!!!!
užaljen

Prijetno kuhanje in na skupni uspeh!!!
vso čast Wink

_________________
Petra
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom hajdinjak Pošlji zasebno sporočilo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 5 od 5  

  
  
 Odgovori na to temo